Γράφει η πλαστικός χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Πατρών.

Μεταβείτε Στην Ενότητα

Αποτρίχωση Laser: Tι είναι και σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η αποτρίχωση Laser αποτελεί την πλέον αποτελεσματική μέθοδο ριζικής και μόνιμης αποτρίχωσης σε κάθε περιοχή με ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Οι περιοχές εφαρμογής αφορούν όλο το σώμα και το πρόσωπο με τις δημοφιλέστερες να είναι άνω χείλος (μουστάκι) – σαγόνι, μασχάλες, χέρια, πλάτη, κοιλιά, μέση, μπικίνι (ευαίσθητη περιοχή – full μπικίνι), γλουτοί, full πόδια.

Ποια η διαδικασία της αποτρίχωσης laser;

Πριν από κάθε συνεδρία, οι τρίχες σας θα πρέπει να έχουν βγει περίπου 3 mm (σαν να είστε δύο μέρες αξύριστοι). Συνιστάται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας σε περιοχές ευαίσθητες, όπως είναι το μπικίνι. Επειδή τα μηχανήματα Laser Αλεξανδρίτη που χρησιμοποιεί η dr. Λαμπρινάκη είναι τελευταίας γενιάς, με κεφάλες ψύξης οι συνεδρίες ουσιαστικά είναι ανώδυνες και απολύτως ανεκτές.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Αποτρίχωση Laser: Ποια τα πλεονεκτήματα & αποτελέσματα;

  • Η αποτρίχωση Laser είναι επιστημονικά αποδεκτή μέθοδος και εγκεκριμένη από διεθνείς φορείς υγείας
  • Πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση πλαστικού χειρουργού, αποκλειστικά στο ιατρείο
  • Τα αποτελέσματα είναι ΜΟΝΙΜΑ
  • Η μέθοδος είναι ανώδυνη
  • Χρειάζονται 2-3 ή 6-10 συνεδρίες ανάλογα με την δυσκολία της περιοχής
  • Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στα πιο ευαίσθητα δέρματα
  • Το Laser Alexandrite μπορεί να αποτριχώσει περιοχές που άλλες μέθοδοι δεν μπορούν

Υπάρχουν κίνδυνοι με την αποτρίχωση laser;

Αν ο γιατρός που θα εφαρμόσει το laser είναι εξειδικευμένος τότε αποκλείονται όλοι οι κίνδυνοι. Φυσιολογικό είναι το τοπικό ερύθημα, το οποίο υποχωρεί μετά από λίγες ώρες. Χρησιμοποιούνται επίσης ενυδατικές και ειδικές αντιηλιακές κρέμες για την προστασία της επιδερμίδας από τον ήλιο.

Επιπλοκές, μπορούν να δημιουργηθούν μόνο όταν το άτομο δεν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού του και ο χειρισμός του μηχανήματος δεν γίνεται από ιατρικό προσωπικό.

Αποτρίχωση Laser: Ποιο το κόστος; Είναι προσιτές οι τιμές;

Το κόστος της αποτρίχωσης Laser διαφέρει ανά περίπτωση. Παίζουν ρόλο η τριχοφυΐα της κάθε περιοχής, η απόχρωση του δέρματος, η περιοχή του σώματος κ.α.

Η dr. Λαμπρινάκη έχει διαμορφώσει πολλά οικονομικά πακέτα με συνδυασμό περιοχών σώματος και προσώπου, που μπορείτε να επιλέξετε ή να δημιουργήσετε το δικό σας σε προνομιακή τιμή!

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις Για Την Αποτρίχωση Laser

Μπορούν να κάνουν αποτρίχωση Laser και οι άνδρες;

Άνδρες άνω των 18, μπορούν να κάνουν αποτρίχωση laser σε περιοχές με πολύ έντονη τριχοφυΐα που προκαλεί αντιαισθητικό πρόβλημα. Περιοχές αυτές είναι η πλάτη και ο θώρακας.

Επίσης πολλοί αθλητές υψηλών επιδόσεων (κολυμβητές, δρομείς κ.α.) επιλέγουν να κάνουν αποτρίχωση laser για καλύτερα ρεκόρ.

Οι γυναίκες με ορμονικό πρόβλημα βλέπουν αποτελέσματα με την αποτρίχωση laser;

Στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές υπερισχύουν τα ανδρογόνα, γι’ αυτό και η τριχοφυΐα είναι αυξημένη. Στις περιοχές αυτές οι συνεδρίες είναι συνήθως περισσότερες αλλά τα αποτελέσματα είναι το ίδιο καλά. Καλύτερα αποτελέσματα φυσικά έχει η αποτρίχωση Laser εφόσον μια γυναίκα με πολυκυστικές ωοθήκες ή θυρεοειδή λαμβάνει αγωγή από ενδοκρινολόγο ή γυναικολόγο.

Αποτρίχωση Laser: Επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη ή τον θηλασμό;

Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης η θεραπεία laser δεν συνιστάται. Στο δεύτερο τρίμηνο, υπό την συγκατάθεση του γυναικολόγου μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένες περιοχές. Στο τελευταίο τρίμηνο μπορείτε ελεύθερα να προχωρήσετε στην αποτρίχωση laser.

Επικοινωνήστε με την dr. Λαμπρινάκη για να διαμορφώσετε το δικό σας πακέτο αποτρίχωσης Laser στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν!

Διαβάστε Επίσης

Laser Προσώπου

Τεχνική Laser

,
Η λέξη λέιζερ σχηματίζεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων «Light  Amplification by the Stimulated Emission of Radiation» (Ενίσχυση του Φωτός μέσω Προκλητής…
LaserΠροσώπου

Skin Resurfacing

,
Φωτογηρασμένο δέρμα και ρυτίδες είτε λόγω ηλικίας, έκθεσης στον ήλιο, κληρονομικότητα ή ακμή, μπορεί να βελτιωθούν με δερμοαπόξεση…
Laser Φωτοανανέωσης Αντιγήρανσης Δέρματος

Φωτοανανέωση

Οι λεπτές ρυτίδες του δέρματος, η τραχειά  επιδερμίδα, οι επιφανειακές ακτινικές βλάβες, οι κηλίδες και η μείωση της σπαργής του δέρματος…
Αποτρίχωση Laser

Laser Αποτρίχωσης

Η αποτρίχωση  οφείλεται συνήθως σε κληρονομική προδιάθεση, ορμονική διαταραχή ή κάποια φάρμακα. Η παραδοσιακή μέθοδος αποτρίχωσης…
ΠλαστικόςΧειρουργόςΑθήνα ΝεκταρίαΛαμπρινάκη

Θεραπεία Τηλεαγγειεκτασία

Τηλεαγγειεσίες είναι μικρά αγγεία που συνήθως εντοπίζονται στο πρόσωπο, λαιμό και θώρακα. Παρόμοια αγγεία  συχνά εντοπίζονται και…
Αφαίρεση Τατουάζ Με Χρήση Laser

Αφαίρεση Τατουάζ

Η μελάνη των τατουάζ είτε έχει γίνει από επαγγελματία, είτε από ερασιτέχνη εναποτίθεται στις κατώτερες στιβάδες, του δέρματος και γι’…