Τι είναι η βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου;

Η βλεφαροπλαστική είναι από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις στην πλαστική χειρουργική. Η περιοχή των ματιών είναι η πιο ευαίσθητη με την πάροδο του χρόνου και τα σημάδια της ηλικίας είναι πολύ ορατά με περίσσεια δέρματος στο πάνω βλέφαρο και «σακούλες» στο κάτω βλέφαρο. Έτσι όλο το πρόσωπο έχει μια εικόνα πιο κουρασμένη και λυπημένη.

Σε πολλούς ασθενείς υπάρχει γενετική προδιάθεση και η χαλάρωση εμφανίζεται πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολύ νέα άτομα με έντονες «σακούλες».

Βλεφαροπλαστική: Ποιοι παράγοντες επιφέρουν πρόωρη γήρανση;

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών χαλαρώνει πολύ εύκολα και αποκτάει ρυτίδες, με αποτέλεσμα να δείχνει κουρασμένο. Παράλληλα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τα συμπτώματα αυτά γίνονται εντονότερα, οδηγώντας σε έντονες σακούλες κάτω από τα μάτια, αν το άτομο έχει επιβαρυμένη κληρονομικότητα.

Σε πρόωρη γήρανση των ματιών, μπορεί να οδηγήσει εκτός από την κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η έλλειψη ύπνου, η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο και το stress της καθημερινότητας.

Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, η βλεφαροπλαστική μπορεί να επιλεγεί νωρίτερα απ’ ότι προβλέπεται για να αποκατασταθεί η εικόνα του προσώπου, ειδικά στην περιοχή των ματιών, επαναφέροντας ένα πεσμένο βλέφαρο και αφαιρώντας τις σακούλες. Η πλαστική επέμβαση πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια και οι επιπλοκές είναι σπάνιες.

Χαρίστε στο βλέμμα σας μία νότα φρεσκάδας και ζωντάνιας! Η γιατρός θα σας προτείνει την τεχνική βλεφαροπλαστικής που ταιριάζει ακριβώς στην περίπτωσή σας!

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Βλεφαροπλαστική: Ποια η Διαδικασία της επέμβασης;

Στην βλεφαροπλαστική ο πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει προσεκτικά και λεπτομερώς την περιοχή γύρω από τα βλέφαρα, αφαιρώντας το χαλαρωμένο δέρμα αλλά και μέρος από το λίπος που βρίσκεται στο κάτω βλέφαρο.

Οι τομές είναι αδιόρατες τόσο στο άνω βλέφαρο, όσο και στο κάτω. Ειδικά στο κάτω βλέφαρο, οι τομές γίνονται ακριβώς πάνω στην γραμμή των βλεφαρίδων, οπότε καμουφλάρονται απ’ αυτές.

Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει να διενεργήσει laser βλεφαροπλαστική. Το laser κόβει και ταυτόχρονα καίει, πραγματοποιώντας μία τομή εσωτερικά, αφαιρείται το λίπος και ταυτόχρονα γίνεται εσωτερική σύσφιξη.

Ποιες οι ενέργειες πριν & μετά την επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

Η επέμβαση συνήθως γίνεται με τοπική αναισθησία, αν και μπορεί να γίνει με μέθη ή γενική αναισθησία, αν το επιθυμεί ο ασθενής. Διαρκεί 1,5 -2 ώρες. Οι τομές γίνονται στο μεν πάνω βλέφαρο μέσα στη φυσιολογική πτυχή περίπου ένα εκατοστό πάνω από τις βλεφαρίδες και στο κάτω βλέφαρο ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες.

Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει περίσσεια δέρματος στο κάτω βλέφαρο, γίνεται βλεφαροπλαστική με laser, όπου η τομή στο κάτω βλέφαρο, γίνεται εσωτερικά στον επιπεφυκότα. Γενικά όμως οι τομές στα βλέφαρα είναι ανεπαίσθητες. Με τον τρόπο αυτό το πρόσωπο αποκτά πολύ πιο νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση, εφόσον αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και το λίπος που δημιουργεί τις «σακούλες».

Η επέμβαση αυτή όμως δεν διορθώνει τις ρυτίδες έκφρασης που υπάρχουν το πλάι του ματιού (το πόδι της χήνας), ούτε εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους στο κάτω βλέφαρο. Συχνά όμως τους βελτιώνει.

Μετά την επέμβαση υπάρχει οίδημα και μελανιά στην περιοχή και γι’ αυτό τοποθετούνται κρύες κομπρέσες. Στο πρώτο εικοσιτετράωρο γενικά αντενδείκνυται η έντονη δραστηριότητα και πρέπει το κεφάλι να είναι ανασηκωμένο και να τοποθετούνται συνεχώς κρύες κομπρέσες.

Ο πόνος είναι πολύ ήπιος και συνήθως αντιμετωπίζεται με ήπια αναλγητικά πχ. Depon. Το οίδημα υποχωρεί σταδιακά μετά τις 48 ώρες και συνήθως στις 7 ημέρες έχουν υποχωρήσει και οι μελανιές. Τα ράμματα αφαιρούνται τις πέντε ημέρες.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής;

Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής είναι συνήθως μόνιμο. Η πτώση των φρυδιών αντιμετωπίζεται με μετωπιαίο lift και οι ρυτίδες στα πλάγια των ματιών με laser ή θεραπείες με Botox.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις για τη βλεφαροπλαστική

Μπορεί να συνδυαστεί η βλεφαροπλαστική με άλλες επεμβάσεις;

Η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής μπορεί να συνδυαστεί με τις περισσότερες επεμβάσεις και προτείνεται να γίνεται κιόλας για ευκολία του ασθενούς, ειδικά αν ο γιατρός είναι πεπειραμένος στις τεχνικές.

Οι επεμβάσεις που συνδυάζονται με την βλεφαροπλαστική είναι το face lift, η ρινοπλαστική, η γενειοπλαστική κ.α.

Μπορείτε να συζητήσετε με την γιατρό σας το ενδεχόμενο μιας συνδυαστικής επέμβασης.

Ποιο είναι το κόστος της βλεφαροπλαστικής; Είναι προσιτή η τιμή;

Για το κόστος – τιμή της βλεφαροπλαστικής, χρειάζεται να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένος έλεγχος για να αξιολογηθούν οι ανάγκες της κάθε γυναίκας και άνδρα που επιθυμεί να διορθώσει την περιοχή των ματιών και των βλεφάρων.

Μετά από το πρώτο ραντεβού, καθορίζεται και το ακριβές κόστος.

Το κόστος διαφέρει αναλόγως με την τεχνική που θα επιλεγεί και την έκταση του προβλήματος.

Υπάρχουν επιπλοκές κατά την διάρκεια της επέμβασης;

Οι επιπλοκές στην επέμβαση της βλεφαροπλαστικής είναι εξαιρετικά σπάνιες και σχετίζονται πολύ στενά με την εξειδίκευση του χειρουργού.

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε, το μετεγχειρητικό αιμάτωμα, το οποίο αντιμετωπίζεται με τις σωστές οδηγίες, την προβολή του σκληρού χιτώνα του ματιού που μπορεί να βελτιωθεί σε ένα χρονικό διάστημα μετά την επέμβαση.

Σε ποιους απευθύνεται η βλεφαροπλαστική;

Όσοι έχουν περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα και λίπος- σακούλες κάτω από τα μάτια, είναι ιδανικοί υποψήφιοι για την βλεφαροπλαστική.

Η βλεφαροπλαστική δεν αλλάζει τα πεσμένα φρύδια, τις λεπτές ρυτίδες έκφρασης, ενώ όσον αφορά τους μαύρους κύκλους τα αποτελέσματα διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή.

Φωτογραφίες Πριν & Μετά Την Βλεφαροπλαστική

Πριν

ΆνωΒλέφαρο Πριν

Μετά

ΆνωΒλέφαρο Μετά

Πριν

lamprinaki test  prin

Μετά

lamprinaki test  meta

Πριν

vlefaroplastiki prin

Μετά

vlefaroplastiki meta
ΠλαστικόςΧειρουργόςΑθήνα ΝεκταρίαΛαμπρινάκη

Πλαστικός Χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη

Η πλαστικός χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1989. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Βρυξελλών καθώς και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής.