Γράφει η πλαστικός χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Πατρών.

Μεταβείτε Στην Ενότητα

Αυξητική μαστών – Προσθετική – Πλαστική Στήθους

O μαστός είναι το σημείο αναφοράς της θηλυκότητας της γυναίκας. Γυναίκες με πολύ μικρό στήθος ή γυναίκες με ασύμμετρο στήθος συχνά νιώθουν άσχημα και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στις προσωπικές τους σχέσεις με το άλλο φύλο.

Για αυτό η αυξητική επέμβαση των μαστών είναι από τις δημοφιλέστερες στην πλαστική χειρουργική. Με την αυξητική των μαστών, τοποθετώντας ένα ένθεμα από σιλικόνη στο μαστό μπορούμε να διορθώσουμε το μέγεθος και το σχήμα του μαστού, δημιουργώντας ένα συμμετρικό και όμορφο στήθος. Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται στην πλαστική των μαστών μπορεί να έχουν μέσα gel σιλικόνης ή φυσιολογικό ορό. Τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται είναι αυτά που περιέχουν gel σιλικόνης.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να είναι στρογγυλά ή να έχουν ανατομικό σχήμα (σαν σταγόνα). Ανάλογα με την ανατομία της ασθενούς και τις επιθυμίες της ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει το είδος του ενθέματος που θα χρησιμοποιηθεί. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα ενθέματα σιλικόνης είναι απόλυτα ασφαλή.

Κατά καιρούς η σιλικόνη έχει κατηγορηθεί για πολλές ασθένειες. Όμως πολύχρονες έρευνες και μελέτες που έχουν γίνει διεθνώς, έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των ενθεμάτων σιλικόνης με κάποια ασθένεια.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την επέμβαση;

Πριν την επέμβαση πέρα από τον κλασικό προεγχειρητικό έλεγχο θα πρέπει να γίνει και έλεγχος των μαστών. Ανάλογα με την ηλικία θα πρέπει να γίνει ένα υπερηχογράφημα ή μαστογραφία.

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Γίνεται μία μικρή τομή περίπου 4 εκατοστά υπομάστια ή περιθηλαία ή στην περιοχή της μασχάλης και από εκει δημιουργείται μία τσέπη κάτω από το μαστό όπου τοποθετείται το ένθεμα. Υπάρχουν τρεις τεχνικές για την τοποθέτηση του ενθέματος. Μπορεί να μπει κάτω από το μαζικό αδένα (υπομαζικά), κάτω από την περιτονία του μείζονος θωρακικού μυός (υποπεριτονιακά), ή κάτω από τα μείζονα θωρακικό μυ (υπομυικά).

Ανάλογα με το σχήμα και τον όγκο του μαστού αποφασίζουμε τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσουμε.

Ενθέματα σιλικόνης και διατήρησή τους

Τα ενθέματα μαστών είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε να διαρκούν μια ζωή. Ωστόσο όπως όλα τα τεχνητά υλικά, υπάρχει πάντα η πιθανότητα μίας αστοχίας του υλικού με αποτέλεσμα, σε σπάνιες περιπτώσεις, ρήξη του ενθέματος, το οποίο σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αλλαγή.

Επίσης, η μείωση του μαζικού αδένα, λόγω πτωτικής τάσης του στήθους μετά από εγκυμοσύνες ή από αύξηση βάρους, είναι μερικοί από τους παράγοντες που μπορεί να αναγκάσουν τη γυναίκα είτε να αλλάξει ενθέματα, είτε να κάνει ανόρθωση στήθους.

Τι πρέπει να γνωτίζω μετά την επέμβαση;

Συνήθως η ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα από την κλινική. Μετεγχειρητικά η ασθενής φορά ένα ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο για 1 μήνα. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα τύπου Depon. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο κοστίζει η πλαστική στήθους; Είναι προσιτές οι τιμές και το κόστος;

Η πλαστική στήθους είναι μία επέμβαση με σχετικά προσιτό κόστος για όλες τις γυναίκες. Λόγω της αύξησης της ζήτησης αυτής της επέμβασης και των νέων τεχνικών που έχουν προκύψει σήμερα, το κόστος της πλαστικής στήθους διατηρείται σε σταθερά επίπεδα και όχι στα αστρονομικά ποσά του παρελθόντος.

Είναι επώδυνη η επέμβαση;

Όσες γυναίκες έχουν πραγματοποιήσει αυξητική στήθους με την dr. Λαμπρινάκη, νιώθουν καλά από την πρώτη στιγμή της μετεγχειρητικής τους πορείας και κινούν τα χέρια τους, χωρίς πρόβλημα.

Φυσικά και αναμένεται ενόχληση και υποφερτός πόνος, ο οποίος ελέγχεται πλήρως με τα αναλγητικά που θα σας προτείνει η γιατρός.

Συνήθως προτείνουμε τις επόμενες μέρες ένα ήπιο μασάζ στην περιοχή για την αποσυμφόρησή της και την μείωση του οιδήματος. Κάθε μέρα που περνάει η γυναίκα αισθάνεται όλο και καλύτερα, ακολουθώντας πιστά τις μετεγχειρητικές οδηγίες.

Οι τομές θα είναι εμφανείς;

Πριν την επέμβαση η dr. Λαμπρινάκη συζητάει διεξοδικά με την ενδιαφερόμενη για τον βέλτιστο τρόπο προσπέλασης. Παράγοντες που καθορίσουν το σημείο τομής είναι ο σωματότυπος αλλά και οι ανάγκες/επιθυμίες της γυναίκας.

Τα σημάδια των τομών, τα οποία μετά από ένα χρονικό διάστημα θα είναι ανεπαίσθητα, καλύπτονται ολοκληρωτικά από τον στηθόδεσμο και από το μαγιό.

Η γυναίκα που έχει κάνει πλαστική στήθους μπορεί να θηλάσει;

Η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, επιτρέπει ανεμπόδιστα τον θηλασμό. Προτείνεται η κάθε γυναίκα κατά τον θηλασμό να φοράει έναν ποιοτικό και σταθερό στηθόδεσμο που να συγκρατεί γερά το στήθος.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Φωτογραφίες Πριν & Μετά Την Αυξητική Στήθους

Περιστατικό 1

Πριν

auksitiki prin

Μετά

auksitiki meta

Πριν

auksitiki prin

Μετά

auksitiki meta

Πριν

auksitiki prin

Μετά

auksitiki meta

Περιστατικό 2

Πριν

ayksitiki prin

Μετά

ayksitiki meta

Πριν

ayksitiki prin

Μετά

ayksitiki meta

Περιστατικό 3

Πριν

ayksitiki prin

Μετά

ayksitiki meta

Πριν

ayksitiki prin

Μετά

ayksitiki meta

Πριν

ayksitiki prin

Μετά

ayksitiki meta

Περιστατικό 4

Πριν

auxitiki prin

Μετά

auxitiki meta

Πριν

auxitiki prin

Μετά

auxitiki meta

Διαβάστε Επίσης

Αυξητική Στήθους

Αύξηση Μαστών

Η αυξητική μαστών είναι η επέμβαση κατά την  οποία τοποθετείται μια πρόθεση πίσω από το μαστό με σκοπό την αύξηση του μεγέθους  του…