Γράφει η πλαστικός χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Πατρών.

Μεταβείτε Στην Ενότητα

Ανόρθωση Στήθους – Μαστοπηξία

Το στήθος είναι ένα όργανο πολύ σημαντικό για τη γυναίκα. Ένα όμορφο στήθος ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία της. Δυστυχώς όμως είναι πολύ ευαίσθητο στις αλλαγές βάρους και στην εγκυμοσύνη.

Η ανόρθωση των μαστών αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη πλαστική χειρουργική επέμβαση που αποκαθιστά την πτώση και την χαλάρωση. Όταν η πτώση και η χαλάρωση είναι μικρή, γίνεται περιθηλαία τομή και ανόρθωση.

Όταν η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη γίνονται μεγαλύτερες τομές. Όταν το στήθος είναι μικρό, μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα η ανόρθωση του μαστού και η αυξητική. Η επέμβαση δεν επηρεάζει την αισθητικότητα των μαστών ή των θηλών και δεν επηρεάζει κάποια μελλοντική εγκυμοσύνη ή το θηλασμό.

Ποιες γυναίκες μπορούν να κάνουν ανόρθωση στήθους;

Οι γυναίκες που είναι ιδανικές υποψήφιες για την πλαστική επέμβαση της ανόρθωσης μαστών (μαστοπηξία) είναι αυτές που παρουσιάζουν χαλάρωση στήθους και απώλεια όγκου, εκείνες οι οποίες έχουν τη θηλή κάτω από την υπομάστιο πτυχή αλλά και εκείνες που είχαν πραγματοποιήσει αυξητική στήθους και τώρα θέλουν να κάνουν και ανόρθωση.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την επέμβαση;

Πριν την επέμβαση πέρα από τον κλασικό προεγχειρητικό έλεγχο θα πρέπει να γίνει και έλεγχος των μαστών. Ανάλογα με την ηλικία θα πρέπει να γίνει ένα υπερηχογράφημα ή μαστογραφία.

Επίσης γίνεται σχεδιασμός ώστε να ανορθωθεί ο μαστός και να τοποθετηθεί η θηλή στη νέα της θέση. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο μαστός αναμορφώνεται με εσωτερικά ράμματα και τοποθετείται μαζί με την θηλή ψηλότερα και αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος.

Μετά Την Επέμβαση

Συνήθως η ασθενής φεύγει την ίδια ημέρα από την κλινική. Μετεγχειρητικά η ασθενής φορά ένα ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο για 1 μήνα. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα τύπου Depon. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Ποιος ο χρόνος ανάρρωσης;

Από την επόμενη κιόλας μέρα η γυναίκα θα κάνει κανονικά το μπάνιο της. Θα πρέπει να καλύπτει την περιοχή της τομής με μία γάζα και να φοράει έναν ειδικό αθλητικό στηθόδεσμο που θα διατηρεί σταθερό το στήθος σε μία θέση. Πόνος συνήθως δεν υπάρχει, παρά ένα μικρό κάψιμο στο σημείο των τομών, το οποίο μετά από λίγες μέρες εξαφανίζεται.

Στην εργασία της η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει μετά από μία εβδομάδα, ενώ σε 20 ημέρες μπορεί να επανέλθει πλήρως στις κανονικές της δραστηριότητες.

Πόσο κοστίζει η ανόρθωση στήθους; Είναι προσιτή η τιμή;

Η ανόρθωση στήθους είναι μία επέμβαση προσιτή στην μέση γυναίκα. Το τελικό κόστος της επέμβασης, ωστόσο ποικίλλει για την κάθε γυναίκα, αφού σχετίζεται με τα ανατομικά χαρακτηριστικά, την ηλικία και τις ανάγκες της. Μετά το πρώτο ραντεβού με την γιατρό θα ενημερωθείτε αναλυτικά για το πόσο θα κοστίσει η επέμβαση ανόρθωσης στήθους.

Διαβάστε Επίσης

Αυξητική Στήθους

Αύξηση Μαστών

Η αυξητική μαστών είναι η επέμβαση κατά την  οποία τοποθετείται μια πρόθεση πίσω από το μαστό με σκοπό την αύξηση του μεγέθους  του…