Τι είναι οι αγγειακές βλάβες;

Οι αγγειακές βλάβες του δέρματος είναι τα αιμαγγειώματα, οι ευρυαγγείες, οι τηλαγγειεκτασίες, οι αγγειοδυσπλασίες, οι φλεβικές λίμνες. Το παλμικό λέιζερ (pulse Dye laser – V – Beam) εκπέμπει φως σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος (595 nm ) που απορροφάται εκλεκτικά από το κόκκινο χρώμα του αίματος και άρα καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία, χωρίς κάποια μόνιμη βλαπτική δράση στο γύρω δέρμα.

Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή και συνήθως χρειάζονται περίπου 3-6 συνεδρίες. Ανάλογα με το είδος της βλάβης μπορεί οι συνεδρίες να φτάσουν και τις 10. Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστεί στην περιοχή πορφυροειδής αντίδραση (μελανιά) τοπικά, η οποία συνήθως εξαφανίζεται μέσα σε 10- 15 ημέρες.

Μετεγχειρητικά συνιστάται μια κρέμα από κορτιζόνη και αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Ευρυαγγείες: Σε ποιους απευθύνεται;

Η αντιμετώπιση των ευρυαγγειών, των τηλαγγειεκτασιών, των αγγειοδυσπλασιών αφορά άνδρες, γυναίκες και παιδιά με αντιαισθητικές αγγειακές βλάβες σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Σε οποιαδήποτε ηλικία οι ασθενείς μπορούν να καταφύγουν στην ολοκληρωμένη λύση του laser. Ήδη από το πρώτο ραντεβού η πλαστικός χειρουργός dr. Λαμπρινάκη θα καθορίσει το μέγεθος της βλάβης και τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται.

Αγγειακές βλάβες: Αισθητικό ή παθολογικό πρόβλημα;

Οι απλές αγγειακές βλάβες – όπως οι ευρυαγγείες – ενοχλούν τους ασθενείς λόγω της αντιαισθητικής τους εικόνας στο σώμα. Δεν απειλούν την υγεία και συνήθως δεν υποκρύπτουν κάποιο αγγειακό νόσημα. Παρ’ όλα αυτά, αν οι ευρυαγγείες είναι πυκνές θα πρέπει να γίνει έλεγχος της φλεβικής λειτουργίας των κάτω άκρων πριν ξεκινήσει η αισθητική αντιμετώπισή τους.

Σε ποια σημεία μπορεί να γίνει η θεραπεία για τις αγγειακές βλάβες;

Οι ευρυαγγείες και γενικότερα οι αγγειακές βλάβες μπορούν να εμφανιστούν σε πρόσωπο και σώμα αλλά κυρίως εμφανίζονται στα κάτω άκρα και αφορούν αντιαισθητικό θέαμα. Συνήθως αποφεύγεται, για λόγους ασφαλείας, να πραγματοποιηθεί η μέθοδος σε εγκυμονούσες.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Ευρυαγγείες: Ποια τα πλεονεκτήματα της μεθόδου; Είναι άμεσα τα αποτελέσματα;

Πρόκειται για μία αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδο με άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη θεραπεία. Είναι ιδανική τεχνική, ακόμα και για άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, καθώς δεν σχετίζεται με χημικές ουσίες, όπως σε άλλες μεθόδους. Τέλος, εκμηδενίζεται το ενδεχόμενο μόλυνσης, αφού δεν γίνεται χρήση βελόνας.

Ποιο είναι το κόστος των ευρυαγγειών; Είναι προσιτή η τιμή;

Στο πρώτο σας ραντεβού με τη γιατρό, θα ενημερωθείτε για το ακριβές κόστος και τον αριθμό των συνεδριών που απαιτούνται για να εξαφανιστούν οι αγγειακές βλάβες.

ΠλαστικόςΧειρουργόςΑθήνα ΝεκταρίαΛαμπρινάκη

Πλαστικός Χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη

Η πλαστικός χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών το 1989. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών & Βρυξελλών καθώς και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής.