Γράφει η πλαστικός χειρουργός Νεκταρία Λαμπρινάκη, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Πατρών.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ προσώπου;

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Χημικά είναι ένας πολυσακχαρίτης που συγκρατεί νερό και έτσι ενυδατώνει το δέρμα και του δίνει όγκο. Με την αύξηση της ηλικίας μειώνεται το υαλουρονικό οξύ του δέρματος και το δέρμα χάνει τη σφριγηλότητά του. Σήμερα είναι το εμφύτευμα που χρησιμοποιείται περισσότερο για την αποκατάσταση των ρυτίδων, την αύξηση των χειλιών και την αποκατάσταση του όγκου που χάνεται με την ηλικία από το πρόσωπο. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολύ δημοφιλές ενέσιμο υλικό, λόγω πάνω από όλα της ασφάλειας, που παρέχει.

Το υαλουρονικό οξύ που χρησιμοποιείται στην πλαστική χειρουργική δεν είναι ζωικής προέλευσης και έτσι αποκλείεται ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Η πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης είναι εξαιρετικά σπάνια για αυτό και δεν χρειάζεται να προηγηθεί τεστ ευαισθησίας πριν την εφαρμογή.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα υαλουρονικού οξέος με διαφορετική συγκέντρωση και περιεκτικότητα και διαφορετικές ενδείξεις ανάλογα με την περιοχή που θα χρησιμοποιηθούν. Έτσι ανάλογα με την πυκνότητα του υαλουρονικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ επιφανειακές ρυτίδες (γύρω από τα μάτια ή το στόμα), σε πιο βαθιές ρυτίδες (ρινοπαρειακές, γωνία του στόματος, μεσόφρυο) και για τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου (ζυγωματικά, παρειές).

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Ποια τα πλεονεκτήματα στο ενέσιμο υαλουρονικό οξύ;

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ, μπορεί να προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ανάμεσα στα οποία είναι:

  • εξομάλυνση των στατικών ρυτίδων έκφρασης
  • βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας
  • αναζωογόνηση του δέρματος και νεανική όψη
  • αύξηση του όγκου του προσώπου

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τον ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα ήδη από τη στιγμή που φύγετε από το ιατρείο.

Πότε το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ιδανική επιλογή;

Για όλους εσάς που θέλετε αποτελέσματα mini lifting, με εντελώς αναίμακτη μέθοδο, η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ θα σας αποζημιώσει!

Αν η επιδερμίδα σας έχει αρχίσει να χαλαρώνει και να χάνει την σφριγηλότητά της, οι ρυτίδες είναι περισσότερο ορατές από παλιά, τότε επιλέξτε το υαλουρονικό για τέλεια αποτελέσματα.

Μόνη αντένδειξη αποτελεί η περίοδος εγκυμοσύνης και θηλασμού για καθαρά λόγους ασφαλείας.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν & μετά το υαλουρονικό οξύ;

Πριν την εμφύτευση χρησιμοποιείται μία αναισθητική κρέμα για 30 λεπτά ή γίνεται τοπική αναισθησία για την περιοχή των χειλιών. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως και η επιστροφή στις δραστηριότητες άμεση. Σε σπάνιες περιπτώσεις μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστούν μικρές μελανιές που υποχωρούν σε λίγες μέρες και μπορούν να καλυφθούν με μακιγιάζ και στην περιοχή των χειλιών οίδημα που υποχωρεί σε 24 έως 48 ώρες.

Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου ένα χρόνο και η διάρκεια εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, τον τύπο του υαλουρονικού, την περιοχή της έγχυσης και την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε. Συνήθως απαιτείται επαναληπτική θεραπεία μετά από 12 μήνες.

Κλείστε Τώρα Ραντεβού & Μάθετε Περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχουν παρενέργειες;

Ήπιο οίδημα στην περιοχή είναι μία απόλυτα φυσική και ελεγχόμενη συνέπεια της θεραπείας. Ελέγξτε το οίδημα με κρύα επιθέματα που θα σας ανακουφίσουν και διάλυμα χαμομηλιού. Τις περισσότερες φορές, αυτές οι παρενέργειες μετά από μερικές ώρες υποχωρούν.

Ποιο είναι το κόστος; Είναι προσιτή η τιμή;

Το κόστος για τη θεραπεία του υαλουρονικού οξέος είναι προσιτό. Η γιατρός θα σας ενημερώσει για το συνολικό κόστος της θεραπείας στην πρώτη σας επίσκεψη στο ιατρείο. Είναι απαραίτητη η εξέταση της ασθενούς, καθώς μερικές φορές η εμφύτευση γίνεται σε παραπάνω από μία περιοχές του προσώπου.

Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

Τα σημεία εφαρμογής του υαλουρονικού οξέος είναι πολλά και αφορούν όλο το πρόσωπο. Κυρίως εμφυτεύεται στις ρινοχειλικές και ρινοπαρειακές αύλακες και το άνω χείλος. Επίσης χρησιμοποιείται στο γέμισμα των χειλιών και των ζυγωματικών και στην διόρθωση των κύκλων (σακούλες) κάτω από τα μάτια.

Μόνιμα ή προσωρινά αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα διαρκούν έως και 12 μήνες και η διάρκειά τους σε γενικές γραμμές σχετίζεται με τις συνήθειες του ατόμου και φυσικά με τον ρυθμό γήρανσης του οργανισμού. Για την ιδανική διατήρηση των αποτελεσμάτων προτείνονται 1-2 εφαρμογές τον χρόνο.

Πολύ σημαντικό είναι ότι η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να προσαρμοστεί. Αυτό σημαίνει ότι αν μετά τη συνεδρία παρατηρήσετε ότι χρειάζεται περισσότερη ποσότητα υαλουρονικού οξέος, τότε απλά μπορείτε να επαναλάβετε τη θεραπεία επί τόπου. Από την άλλη αν το αποτέλεσμα μοιάζει υπερβολικό για εσάς, αυτόματα διορθώνεται με έγχυση υαλουρονιδάσης, η οποία έχει την ιδιότητα να διαλύει το υαλουρονικό.

Διαβάστε Επίσης

Μεσοθεραπεία Προσώπου Με Υαλουρονικό Οξύ

Θεραπεία Με Υαλουρονικό Οξύ

Η ελαστικότητα και η νεανικότητα του δέρματος οφείλει πολλά στο υαλουρονικό οξύ! Αυτό, υπάρχει  σ’ όλους τους ζωντανούς ιστούς και…