Πλαστικές Επεμβάσεις Προσώπου

Τα χείλη, μαζί με τα μάτια αποτελούν τα πιο αισθησιακά μέρη στο πρόσωπο. Οι γυναίκες με σαρκώδη χείλη θεωρούνται ελκυστικότερες και είναι σύμβολο θηλυκότητας και ερωτισμού. Γι’ αυτό και η αυξητική θεραπεία των χειλιών με υαλουρονικό οξύ είναι από τις δημοφιλέστερες σήμερα.

Η θεραπεία αυτή ενδείκνυται σε περιπτώσεις με λεπτά χείλη, ασυμμετρία στο πάνω ή το κάτω χείλος, ή όταν έχουν σχηματιστεί οι «γραμμές» του καπνιστή. Η μέθοδος πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, δηλαδή αναισθητοποιούνται πλήρως τα χείλη και κατόπιν γίνεται η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος εντελώς ανώδυνα. Στην συνέχεια ενίεται με σύριγγα το υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι ειδικό για το γέμισμα των χειλιών. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθούν λιποκύτταρα από κάποια άλλη περιοχή του σώματος. Μετά μπορεί να εμφανιστεί κάποιο μικρό οίδημα που θα υποχωρήσει μέσα σε 24 ώρες. Τα χείλη αποκτούν τον όγκο και το επιθυμητό περίγραμμα, χωρίς να φαίνεται ότι έχουν κάτι ψεύτικο ή αφύσικο. Είναι σημαντικό η επέμβαση να πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, ο οποίος θα πετύχει ένα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς τις υπερβολές που μπορούν να φτάσουν στα όρια του αντιαισθητικού, όπως βλέπουμε συχνά γύρω μας.

Η διαδικασία ενδείκνυται να επαναληφθεί μετά από 8 έως 12 μήνες.

Αντένδειξη για τη θεραπεία είναι ο ενεργός έρπης και όταν υπάρχει ιστορικό επιχείλιου έρπη χορηγείται προληπτικά αντιερπητική αγωγή.